J. De Wever fonds voor Prostaatkankerpreventie

 

Het J. De Wever fonds voor Prostaatkankerpreventie is – zoals de naam aangeeft – een fonds dat werd opgericht door Jef De Wever. Jef (voormalig prostaatkankerpatiënt) startte dit initiatief in 2010, met de bedoeling om zijn eerdere benefietacties rond prostaatkankeronderzoek en -preventie te bestendigen voor de toekomst. Het fonds wil zo bijdragen tot een betere bewustmaking rond prostaatkanker.

 


Kurt Van Eeghem, peter van het fonds

 

Sinds 2020 kan het fonds rekenen op het peterschap van Kurt Van Eeghem. De bekende televisie- en radiopresentator bleef zelf niet gespaard van prostaatkanker. Hij verloor ook z'n broer (acteur Marc Van Eeghem) aan de ziekte.

 

Kurts betrokkenheid motiveert de talrijke vrijwilligers, sponsors en sympathisanten waarop we voortdurend kunnen rekenen. Hij zorgt er bovendien voor dat onze initiatieven extra zichtbaarheid krijgen bij het grote publiek.


Dubbele doelstellling

  1. Onderzoek ondersteunen dat verbeterde preventie- , opsporings- en behandelingsmethoden van prostaatkanker mogelijk maakt.
  2. Bewustmaking door de realisatie en verspreiding van wetenschappelijk verantwoorde informatie over prostaatkanker via alle mogelijke media, organisaties, evenementen …

uz leuven

 

Door de inbreng van het Leuvens Universiteitsfonds krijgen de diverse initiatieven een legaal kader. Het laat schenkers en legatarissen onder andere toe om op een fiscaalvriendelijke wijze financiële middelen ter beschikking te stellen aan em. prof. Hein Van Poppel en zijn opvolgers, prof. Dirk De Ridder, prof. Steven Joniau, prof. Wouter Everaerts en hun onderzoeksteam bij de dienst Urologie van het UZ Gasthuisberg Leuven.

  


Stichters

dhr. Jozef De Wever
dhr. Jozef De Wever
prof. dr. Mark Waer
prof. dr. Mark Waer
dhr. Philippe Roberti de Winghe
dhr. Philippe Roberti de Winghe
mevr. Isabel Penne
mevr. Isabel Penne
em. prof. dr. Hein Van Poppel
em. prof. dr. Hein Van Poppel
prof. dr. Steven Joniau
prof. dr. Steven Joniau
dhr. Erik Briers
dhr. Erik Briers


Vrijwilligers

dhr. Peter T'Hooft
dhr. Peter T'Hooft
dhr. Paul Allegaert
dhr. Paul Allegaert